2 Ιουλ 2008

Γιούουργιααα!



Οι αντεξουσιαστές «Ρομπέν των Δασών» χτυπούν σε σούπερ μάρκετ του Αγ. Παντελεήμονα Δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων χτύπησαν ξανά οι κουκουλοφόροι - αντεξιουσιαστές, που αδειάζουν τα ράφια σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια μοιράζουν τα προϊόντα στον κόσμο
Οι «Ρομπέν των Δασών» χτύπησαν αυτή τη φορά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμοναν Αχαρνών. Στις 14:00 το μεσημέρι εισέβαλαν περίπου είκοσι άτομα στα σούπερ μάρκετ Dia και Βερόπουλος στις οδούς Περγάμου και Ρεϋμούνδου και αφού γέμισαν τα καρότσια με τρόφιμα, άρχισαν να τα μοιράζουν στους περαστικούς και στον κόσμο που ψώνιζε εκείνη την ώρα από τη λαϊκή αγορά στην οδό Μιχαήλ Βόδα.
Οι αντεξουσιαστές πέταξαν στη συνέχεια φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της ακρίβειας και στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν μόλις αντιλήφθηκαν την άφιξη αστυνομικών δυνάμεων, από το παρακείμενο Αστυνομικό Τμήμα.
Η ομάδα έδρασε για πρώτη φορά στην 31 Μαΐου, όταν εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στα Εξάρχεια και μοίρασαν τρόφιμα στους περαστικούς.
http://www.kathimerini.gr/



Ε, λοιπόν, αυτή η σκανταλιά πολύ μου γουστάρει!


Δε δίνει λύσεις, δεν κάνει την ανατροπή, αλλά μου φαίνεται σα να βγάζει τη γλώσσα στο σινάφι των μεγαλεμπόρων και όλου του κυκλώματος που τούς περιβάλει.


Νομίζω ότι κινήσεις σαν κι'αυτή, χαρακτηρισμένες απο χιούμορ, και έστω και στο ελάχιστο αποτελεσματικές, δηλώνουν μιά πιό light μορφή διαμαρτυρίας, συμβολική και κοροϊδευτική συγχρόνως, διαμαρτυρία που δημιουργεί χαμόγελα ικανοποίησης στον απλό πολίτη, και ξεφτιλίζει απροκάλυπτα το "ξύλινο" λόγο των αρμοδίων αρχών, που την ώρα που προτείνουν λύσεις για την ακρίβεια, ξύνουν τ'αρχίδια τους επιμελώς, και το κεφάλι τους επιμελέστερα, προκειμένου να μη κακοκαρδίσουν τους φίλους τους τούς μεγαλοϊδιοκτήτες σούπερ-μαρκετ.


Αντε παιδιά, περάστε κι'απ'τη γειτονιά! Γιούουργιααα!


13 σχόλια:

Unknown είπε...

Είδες βρε παιδί μου...
Με τί ταχύτητα μας γυρνά αυτή η πρόοδος;
Στην εποχή του Ρομπέν!
Δηλαδή σε λίγο να περιμένω και εμφάνιση δεινοσαύρων;;;;

Ρομπέν λέει εθεάθη να κοροϊδεύει τους άντρες του σερίφη Ακριβούλη, καθώς μοίραζε τρόφιμα καλπάζοντας μέσα στο αλαλάζων πλήθος, πάνω στην πλάτη του τρικέρατού του...

βιολιστης στη στεγη είπε...

Καλά, εσύ τώρα το πήρες χαμπάρι, ότι όλο πισώκωλα πηγαίνουμε;

Unknown είπε...

Ρε 'συ, με μπέρδευε ο ορισμός της λέξης "πρόοδος" κατά φυτράκη...

Μη το κάνεις θέμα...

demetrat είπε...

και μένα μου άρεσε που το ξανάκουσα.
άντε να τα χιλιάσουνε τα παιδιά .
Εχουμε ένα σωρό σούπερ μάρκετ.

athinovio είπε...

σα μορφή διαμαρτυρίας την εγκρίνω

αν συνεχιστεί όμως φοβάμαι ότι θα κυριαρχήσει το χάος πρίν έρθει η ώρα του. δε φτάσαμε σε τόσο άσχημο σημείο πια.

πιστεύω στη δημόσια τάξη και η κατάρρευσή της δε νομίζω να ωφελήσει κανέναν

βιολιστης στη στεγη είπε...

Αθηνόβιε: Αν είναι νάρθει (το χάος), θε ναρθεί, αλλιώς, θα προσπεράσει...

Ανώνυμος είπε...

Και στο Νέο Κόσμο, και στο Νέο Κόσμο παιδιά.
Μόνο στην οδό Μπακνανά και σε απόσταση μικρότερη από 1000 μέτρα υπάρχουν 2 Γαλαξίας, 1 Σκλαβενίτης και 1 Μαρινόπουλος. Στα μισά βρίσκεται η οδός Σαρκουδίνου με ένα Dia αλλά εκεί έχουν μόνο σάπια και ληγμένα. Στον ίδιο δρόμο γίνεται λαϊκή κάθε Σάββατο.
Συνήθως ψωνίζω κατά τις 12.00
Μου τελειώνουν τα μακαρόνια, τα ρύζια για πιλάφι και γεμιστά, χαρτικά, σαμπουάν κλπ. Φυσικά δεν θα έλεγα όχι για κάνα καλό κρασί και για κάνα γαμημένο γάλα daily ή κάτι αντίστοιχο. Με τιμή 1.62 € ποτέ δεν το αγόρασα.
Α και που είστε, για να μη γίνει καμιά στραβή και πάρουν τα λάφυρα άλλοι, θα ντυθώ λαίδη Μάριαν για να με γνωρίσει πιο εύκολα ο Ρομπέν.
Πέρα πάντως από την πλάκα, είναι ίσως η πρώτη φορά που χαίρομαι για τα ‘χτυπήματα’ των γνωστών άγνωστων κουκουλοφόρων, μόνο που σκιάζομαι στη σκέψη ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, τότε τα super markets θα προσλάβουν security και το κόστος θα το περάσουν και πάλι στον καταναλωτή.
Σιγά μη χάσουν οι μεγαλομπακάληδες! Γαμώ την ατυχία μου γαμώ.

Γ.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Καλα τα λέτε, αλλά βάλτε και σεις ενα χεράκι ε παιδιά! μην περιμένετε απο τους άλους μόνο. Οργανώστε "Ληστεια " και ερχομαι και γω ( σε 6 ώρες είμαι εκεί!)

βιολιστης στη στεγη είπε...

Ανώνυμος Γ.: Τι θα ντυθείς, τί θα ντυθείς;
(καλά, πέθανα στο γέλιο!)
Νίκος Λιολόπουλος: Στρουμπουλούλης μου φαίνεσαι... Είσαι καλός στο τρέξιμο;

Ανώνυμος είπε...

Lady Marian θα ντυθώ βρε κουτό, δεν την θυμάσαι;
Είναι η αιώνια αρραβωνιαστικιά του Ρομπέν των δασών (δεν ήξερε η κακομοίρα πως ο Ρομπέν κατά βάθος ήτανε λούγκρα) γι’ αυτό και παρέμεινε αιώνια αρραβωνιαστικιά, κάτι σαν τη Daisy Duck ας πούμε …………..

Γ.

Ανώνυμος είπε...

… και που ‘σαι μη κάνεις την κινέζα. Σου έχω γράψει και στο ‘ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ’ κάτι για ούζα και χταπόδια ……

Γ.

Spyros Vlahos είπε...

όπως καταλαβαίνεις είναι και πάρα πολύ αποτελεσματική μάλιστα. Λένε στον κόσμο να ξυπνήσει, τι άλλο καλύτερο;

Ανώνυμος είπε...

Ρε ‘σεις πάλι χτύπησαν οι κουκουλοφόροι, κάπου στο Περιστέρι αν δεν κάνω λάθος.
Από Nέο kόσμο θα περάσουν καμιά φορά ή να μετακομίσω καλύτερα;

Γ.